Eetbare rozen

Eetbare rozen, een feest voor het oog én je smaakpapillen!

Het is tijd om rozen vanuit een geheel nieuw perspectief te bekijken! Veel mensen kennen rozen om de schoonheid van hun bloemen. Ze zijn prachtig voor in een vaas of in de tuin. Tegelijk worden rozen al duizenden jaren gekweekt vanwege hun voedzame, medicinale en cosmetische eigenschappen. Rozenbottels worden gebruikt om jam te maken, terwijl bloemblaadjes worden gebruikt voor thee, salades, verschillende soorten zoetwaren, azijn, sauzen en kruiden. Chemische analyses hebben zelfs aangetoond dat bepaalde rozenrassen een hogere voedingswaarde hebben dan sommige gewone groenten en fruit. Ze zitten vol met stoffen die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid, zoals vitamine C, antioxidanten, suikers, eiwitten, lipiden, tannines, pectine, aminozuren en etherische oliën.

Rozenveredelaar PhenoGenoRoses heeft veel tijd en moeite geïnvesteerd in onderzoek en testen om het beste uit rozen te halen. De eetbare variëteiten hebben verbeterde voedings- en organoleptische eigenschappen en kunnen zelfs fruit van hoge kwaliteit, zoals bosbessen, evenaren.

Incredibleroses® heeft deze eetbare rozen soorten uitgebreid getest in de Nederlandse kas. Belangrijkste voorwaarde was de mogelijkheid de rozen volledig biologisch te kunnen kweken. Daarnaast is een assortiment van verschillende geuren en smaken samengesteld om de best mogelijke smaak en textuur te bieden. De gekozen soorten bieden een overvloed aan heerlijke en delicate bloemen om te gebruiken in gerechten en om van te genieten in je tuin, balkon of keuken. Hieronder vindt je de verschillende variëteiten, variërend in kleur, grootte, vorm en aroma.

Soorten eetbare rozen

Scroll naar top