Tempura
Nodig
3 eidooiers, of 60 g
80 g bloem
5 dl ijskoud bruiswater
Snufje fijn zout
Rozen – sweet
Doen
Meng de eidooiers met de bloem, een snufje zout en het water en verwerk het direct. Haal de roos door de tempura en frituur gelijk. Laat het op torkpapier uitlekken. Serveer direct na het uitlekken. Vergeet niet na te zouten. Fleur de sel gaat goed samen met deze tempura.
Tip vervang 50 ml van het water door ons rozenwater.
Burratamousse
Nodig
250 g Burrata
Ongezoete room,
minimaal 35% vet
Peper
Zout
Doen
Doe de Burrata in de Magimix. Voeg room, terwijl machine draait, door het gat toe, tot deze dik is. Laat het niet langer doordraaien, anders gaat het schiften.
Breng op smaak met peper en zout.
Rozengel
Nodig
Blad van 1 roos – sweet
2 g agar
50 g suiker
145 g water
Doen
Cutter het rozenblad met de suiker. Voeg het water toe en de agar. Breng het aan de kook, en laat het 10 seconden doorkoken. Koel het dan terug in de koelkast. Draai het erna tot gel in de keukenmachine. Doe het in een spuitflesje.