Incredible Sweet

Tempura met roos | burratamousse | rozengel | radijs | vers roosblad

Tempura

Nodig

  • 3 eidooiers, of 60 g

  • 80 g bloem

  • 5 dl ijskoud bruiswater

  • Snufje fijn zout

  • Rozen – sweet

Doen

Meng de eidooiers met de bloem, een snufje zout en het water en verwerk het direct. Haal de roos door de tempura en frituur gelijk. Laat het op torkpapier uitlekken. Serveer direct na het uitlekken. Vergeet niet na te zouten. Fleur de sel gaat goed samen met deze tempura.

Tip vervang 50 ml van het water door ons rozenwater.

Burratamousse

Nodig

  • 250 g Burrata

  • Ongezoete room,

  • minimaal 35% vet

  • Peper

  • Zout

Doen

Doe de Burrata in de Magimix. Voeg room, terwijl machine draait, door het gat toe, tot deze dik is. Laat het niet langer doordraaien, anders gaat het schiften.
Breng op smaak met peper en zout.

Rozengel

Nodig

  • Blad van 1 roos – sweet

  • 2 g agar

  • 50 g suiker

  • 145 g water

Doen

Cutter het rozenblad met de suiker. Voeg het water toe en de agar. Breng het aan de kook, en laat het 10 seconden doorkoken. Koel het dan terug in de koelkast. Draai het erna tot gel in de keukenmachine. Doe het in een spuitflesje.

Scroll naar top