Incredible Juicy

Espuma van roos | pastinaakcake | zwarte bes- rode pepergel | hangop | gembertuile | rozenblad | gekarameliseerde walnoot

Espuma

Nodig

  • 6 dl volle melk
  • 200 ml bietensap
  • 100 ml citroensap
  • 100 g suiker
  • 24 g gelatine
  • 2 rozen – Juicy

Doen

Cutter de suiker met de roos. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm het bietensap en citroensap met de suiker. Los de gelatine erin op. Voeg de koude melk toe. Doe het in een kidde met 2 patronen. Laat het in de koelkast opstijven.

Pastinaakcake

Nodig voor 1500 g

  • 235 g roomboter op kamertemperatuur
  • 230 g lichte basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 80 g zonnebloemolie
  • 400 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 3 g baking soda
  • 3 g kaneelpoeder
  • 10 g zout
  • 240 g geraspte pastinaak
  • 60 g witte rozijnen
  • 60 g gesneden hazelnoot

Doen

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter samen met de lichte basterdsuiker op in de keukenmachine, voor 2-3 minuten. Voeg nu de eieren toe. Laat 2-3 minuten kloppen. Zet de keukenmachine op een lage snelheid, en voeg de olie in een dunne straal toe. Mix het tot de olie goed is opgenomen. Zet hem nu op de laagste stand, en voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, baking soda, kaneelpoeder en zout toe. Meng het kort. Spatel de pastinaak, rozijnen en hazelnoot erdoor. Bak het af in een bak met bakpapier. In ongeveer 30 minuten, of tot hij in het midden niet meer trilt. Bak hem niet te gaar.

Zwarte bes peper gel

Nodig

  • 300 gr zwarte bes coulis
  • 100 gr kristalsuiker
  • 4 gr agar
  • 1/3 rode peper, zonder zaad

Doen

Kook alles samen op. Koel terug tot koud. Draai tot gel in de thermomix. Doe het in een spuitflesje.

Hangop

Nodig

  • 500 g volle yoghurt
  • Zout
  • 1 el poedersuiker

Doen

Laat de yoghurt uithangen in een kaasdoek, voor 24 uur. Roer het door met een snufje zout en de poedersuiker.

Gembertuile

Nodig

  • 100 g gembersiroop
  • 100 g honing
  • 50 g suiker
  • 100 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 tl verse geraspte gember

Doen

Meng de suiker met de boter in een keukenmachine, tot het glad is. Voeg dan de gembersiroop en honing toe, en meng het goed. Spatel er nu de bloem doorheen, en vervolgens de geraspte gember. Smeer het uit op een siliconenmat. Bak het goudbruin af, op 160°C.

Gekarameliseerde walnoot

Nodig

  • 100 g kristalsuiker
  • 200 g gehalveerde walnoten
  • Snufje zout

Doen

Neem een pan met een goede antiaanbaklaag. Verdeel de suiker over de bodem, en zet de pan op matig vuur. Verdeel de walnoten over de bodem. Laat de suiker karamelliseren zonder te schudden. Nadat dit gebeurd is, schud je de walnoten op, voor ongeveer 15 seconden. Voeg nu een snufje zout toe. Laat de noten los van elkaar afkoelen op bakpapier.

Scroll naar top