Eetbare rozen

Eetbare rozen, een feest voor het oog én je smaakpapillen!

Eetbare rozen, zoiets heb je nog nooit geproefd!

Rozen kent iedereen. Ze zijn prachtig voor in een vaas of in de tuin. Maar niet iedereen weet dat deze romantische bloemen ook heerlijk smaken! Eetbare rozen zijn speciaal gekweekt voor de smaak, verwar ze dus niet met de rozen bij de bloemist. Eetbare rozen kunnen op verschillende manieren worden verwerkt in gerechten. Hele rozen of de rozenblaadjes voor de garnering van een mooi gerecht, maar ook de rozensiroop is te gebruiken op diverse manier. De delicate rozengeur met een zacht-zoete smaak en een vleugje citroen passen perfect bij taarten, desserts maar zijn ook een heerlijke toevoeging in bijvoorbeeld cocktails.

Biologische eetbare rozen

Wij werken alleen met de beste rozen. Zo zijn alle gekweekte rozen van Incredibleroses uitgebreid getest in de Nederlandse kas. Al onze rozen worden volledig biologisch gekweekt. Dit houdt in dat onze rozen niet worden bespoten met chemicaliën. Om alleen de beste rozen aan te bieden werken wij nauw samen met rozenveredelaars die veel tijd en moeite investeren in onderzoek en testen om het beste uit rozen te halen. De eetbare variëteiten hebben verbeterde voedingseigenschappen en hebben zelfs een hogere voedingswaarde dan sommige groente- en fruitsoorten. Eetbare rozen kunnen zelfs fruit van hoge kwaliteit, zoals bosbessen, overtreffen. Onze rozen bevatten namelijk meer antioxidanten en vitamine C dan de bosbes, voedingsstoffen waar de bosbes bekend om staat.

Smaak en geur

Al onze eetbare rozensoorten zijn speciaal gekweekt op smaak en geur om zo de best mogelijke smaak en textuur te bieden. Veel bloemen zijn namelijk wel eetbaar, maar niet per se lekker. Ze zien er mooi uit, maar ze hebben een neutrale smaak. Dit was ook één van de redenen voor Willianne om naar de perfecte combinatie van smaak, geur en uiterlijk te zoeken. En die heeft ze gevonden. Momenteel bestaat het assortiment uit 8 verschillende eetbare rozen. Deze soorten verschillen van kleur, textuur, grootte en natuurlijk van smaak, variërend van fris tot zoet. Momenteel is haar favoriet de Incredible Fruity. Deze smaakt naar framboos! Maar ben jij een liefhebber van een zuurtje? Probeer dan de Incredible Creamy of de Incredible Lemon eens. Hieronder staan alle acht de soorten die Incredibleroses, voor iedere smaak hebben we een passende roos!

Soorten eetbare rozen

Scroll naar top